პომიდვრის ქართული ჯიშების გადარჩენა

მარინა ებრალიძე
03.06.2016
ბოლო პერიოდი ქართულ ბაზარზე ძირითადად შემოდის პომივრის ახალი ჯიშები, რომელთა მთავარი დამახასიათებელი თვისეებაა ის რომ დიდხანს ინარჩუნებს გარეგნულ იერს, არ ლპება ადვილად და გარეგანი ზემოქმედებიდაც მალე არ ფუჭდება, მაგრამ არის უგემური და სასარგებლო თვისებებიც დაქვეითებული აქვს. უნდა განხორციელდეს სოფლის მეურნეობის პროგრამა, რომელიც წაახალისებს იმ გლეხებს ვინც ნაცვლად უცხოური ახალი ჯიშის პომიდვრისა გაანაშენიანებს სურნელოვან ქართული ჯიშის პომიდორს და მოამარაგებს ბაზარს.